Skip to main content

Edicions 96 acaba de publicar, a la col·lecció Razef, el llibre de poemes Una cadira en la boira, de la poeta osonenca Marta Vilardaga (Malla, 1977). És el seu primer recull i va obtenir el XXVè Certamen de Poesia Marc Granell Vila d’Almussafes l’any 2021.

El títol procedeix d’una imatge real observada per la poeta a la vall de Culla, al Maestrat, un dia humit i fred de tardor. Els poemes van néixer a partir d’aquesta visió plàstica de la boira, ombra i llum, record i desmemòria, pèrdua i trobament, dol i renaixement. La boira que és, a més, un element familiar per a la poeta, habitual a les tardors i als hiverns de la Plana de Vic. En paraules de Vilardaga, «a vegades, podem viure del desig que claregi, i vestir les boires de lluita i esperança». Us n’oferim un tast amb aquest videopoema.