Skip to main content

Vaig apuntar fa un parell d’anys que alguns no som escèptics per sistema però sí ens fem descreguts per rutina. Aquesta vesprada m’ha alegrat descobrir que no estic del tot boig, que no sóc l’únic cuc astorat de l’illa que ha pressentit la font de les solsides en unes peludes potes d’aranya. A principis de febrer sospitava que aquella grip A –de la qual ja ningú gairebé ni se’n recorda– i la imperant recessió econòmica tenen en comú moltes més coses de les que no ens pensem, sobretot la determinant: la incessant instigació del conflicte per part dels governants majordoms i el negoci que en fan uns pocs. Les dues són pandèmies d’una greu infecció, la por, a les qual és sotmesa la població mundial i, sobretot, darrerament, l’europea. Matthias Rath és un metge alemany que, si més no, ha aconseguit generar controvèrsia per haver afirmat que «amb medicina cel·lular es poden prevenir i curar malalties com el càncer o la SIDA», cosa que –diuen– no ha estat demostrada científicament. Sobre això no puc donar raons, però sembla lògic que s’opose a certa indústria farmacèutica, com podeu veure al vídeo següent. El cas és que el seu parlament, però, va més enllà i, després d’exposar la patologia, fa una crida als ciutadans alemanys i als europeus per fer front a la dictadura econòmica que imposa Merkel i desobeir els governs que a diari inoculen la por que els facilita hissar el discurs opressiu de l’austeritat com a únic camí per sortir de la crisi. Id quod astrictum est, alienatur.

Gràcies pel vídeo a Marian Martinez Sanabria.