Skip to main content

Gire el flexo només 25°, a veure quins fatxes enlluerna. Bildu és un partit polític democràtic que ha estat il·legalitzat per tenir, a les seues llistes, candidats que han estat marcats com a sospitosos pel PP i el PSOE, és a dir, el bipartidisme dominant. Té candidats que mai no han estat encausats en cap judici. Les llistes del PP i del PSOE, en canvi, van plenes d’imputats per corrupció. Si, a més, hi afegim els sospitosos, PP i PSOE haurien de ser il·legalitzats en diverses comunitats autònomes. Llistes contaminades? Les de qui?

4 Comments

 • Clidice ha dit:

  Hem encimbellat una colla de sapastres i ara a veure qui és el maco que els en treu d’allà dalt.

 • josep ha dit:

  El que queda clar, Clidice, és que els imputats de PP i PSOE no se’n van, ni cauen, i que damunt es presenten a les eleccions amb el vist i plau de fiscals i jutges espanyols. Podríem cisellar-ho en pedra, perquè també això és memòria històrica d’un temps potser sense dictadura, però indubtablement sense democràcia. Dictamolla.

  Fins a cert punt, puc entendre, per allò de la presumpció d’innocència, que la llei permeta concloure la legislatura a un imputat, però em sembla que el legislador hauria de revisar amb més detall, ni que siga per higiene democràtica, el fet que puga repetir legislatura si continua imputat. Tampoc no sóc ingenu: ara per ara, això no interessa ni als imputats ni als legisladors, que a vegades, ja ho saps, són els mateixos. I aquesta és una altra, la deficient separació de poders, i pare ja que no acabaríem mai…

 • Clidice ha dit:

  Una cosa que els envejo als països de tradició calvinista és que, malgrat que tot plegat sigui la mateixa comèdia, que de corrupció n’hi ha a balquena, com a mínim procuren que, de cara enfora, no es noti massa. La xarlotada d’aquest país de mentida m’obliga a amagar el passaport quan viatjo, que fa molta vergonya això de pertànyer a una monarquia bananera.

 • FRANCESC ha dit:

  Estic totalment d’acord amb el teu escrits i amb els de Clídice. Em fa molt de fàstic aquesta “democràcia” que no ho és del tot.