Skip to main content

No tinc una resposta, m’agradaria tindre-la però no la tinc. És veritat que hi ha una incapacitat de l’oposició per fer arribar a la gent quin és l’autèntic govern que té. Crec que en l’ànim dels electors no molt ideologitzats, no dic ja els que són molt de dretes, hi ha la sensació que hi ha hagut un bon govern, que tot això de la corrupció són temes més superficials, i que les coses han anat bé i que si ara van malament és per la crisi. És evident que esta imatge no és certa. Com a economista puc certificar que des del 1995 la renda per càpita [dels valencians] ha baixat respecte a l’espanyola en 12 punts. Vol dir que les coses han anat pitjor que en la mitjana espanyola. Però clar, una cosa és la realitat i una altra el que la gent percep, i la gent quan va a votar vota segons la percepció que té.

Vicent Soler, en una entrevista a Vilaweb

Per tant, la gent va a votar segons la percepció que NO es té. No ens enganyem.

Escoltar
«S’animal que no existeix», d’Antònia Font

2 Comments

  • Xavier Aliaga ha dit:

    Jo fa temps que no ja no em crec això de la manca d’informació. I en termes econòmics menys encara. Molta gent encara té melangia dels temps de la borbolla en tota la seua esplèndida magnitud. Allò secundari és si tot allò era sostenible o no. Era. I estan enamorats d’aquells que ho propiciaren. És la percepció curterminista. I tenir-la (de percepció), la tenen. Ja ho crec.

  • josep ha dit:

    Cert, jo tampoc m’ho crec (del tot). Volia anar –poc temps i poca traça–, com un Morrison de vora séquia, més enllà de les portes de la percepció. Tens raó: qui ja no se n’assabenta no és, només, perquè no li deixen; és, sobretot, perquè no se’n vol assabentar. Per anar a la molla de l’assumpte d’aquest rebuig de la percepció caldria escriure un lllarg assaig sobre aquest «perquè no», és a dir: «no vull saber-ho», «els altres farien lo mateix i pa què cansar-se», «ja estem bé com estem», «podria ser pitjor», «estos no ho han fet tan malament», etc. La llista és llarga. I això, sí, respon a una percepció: que és “millor” no tenir-ne, de percepció. És aquesta la percepció, sí, i la tenen. Per ací anava la cosa… Salut, Xavier.