Skip to main content
Societat

800 anys del naixement de Jaume I

Per Dissabte, 2 febrer, 2008febrer 4th, 2008Sense comentaris

800anys.jpg

«Ab tant metem nos en la carrera ab els, e exiren nos reebre al peu del pug ben ·CC· sarrains e les sarraynes, e ab gran alegria: e lexaren les lances tantost con foren denant nos. E dels ·IX· cauallers enuiam ne los ·VIII· lessus, e nos romanguem leius ab don Ladro e ab tots aquels altres sarrains: e quan lo nostre peno fo sus en lalcasser pujam lessus, e per la costa en sus pujauen los sarrains ab nos. E dixem los: Esperats nos aqui, que ades serem ab uos. E presem nostre castell, e lexam hi nostres homens: e puys deualam nosen, e anam nosen a Burriana, e haguem aquel bestiar que hauiem promes, e aqueles caualcadures, e aquela roba, e donam los ho. E acabam tot aço en laltre dia que no esperam lo terc, e enuiam los ne ab aytant.»

«Llibre dels feits del rei en Jacme» , en resposta a la crida.