Skip to main content
MitjansSocietat

França respecta el dret a rebre TV3

Per Dilluns, 4 febrer, 2008Sense comentaris

Dues coses que a molts valencians no els fa vergonya.

1. El Consell General dels Pirineus Orientals (estat francès) ha reconegut oficialment el català a Catalunya Nord en la Carta del català. Compromet el consell a ser un transmissor actiu de la llengua catalana (i de la cultura), a garantir-ne la supervivència, a fer-la present en tots els àmbits de la vida pública, etc. Es va aprovar amb vint vots favorables, cap de contrari i sis abstencions. La Carta, a més, accepta obertament l‘autoritat lingüística de l‘institut d‘estudis Catalans (IEC).

2. França permet TV3 a la Catalunya Nord sense traves. Televisió de Catalunya i el Consell General dels Pirineus Orientals han firmat a Perpinyà un acord de cooperació per al reforçament de la cobertura informativa de TV3 a la Catalunya del Nord. L‘acord ha estat firmat, per part de TVC, pel director, Francesc Escribano, i per part del Consell, pel president Christian Bourquin, i pel vicepresident i responsable dels assumptes relacionats amb la cultura catalana, Marcel Mateu.

No parlem ja, doncs, d‘una altra comunidad autonónoma, on perdura el feixisme; es tracta d‘un altre estat, França, que no té cap inconvenient a reconéixer, primer, la unitat de la llengua amb una mateixa autoritat lingüistica i, segon, el dret a la llibertat d‘expressió i a la recepció dels mitjans de comunicació en llengua pròpia.