Skip to main content
PolíticaPortada / General

Nayaf

Per Divendres, 27 agost, 2004Sense comentaris

l‘iraq no existeix. Solament existeix Nayaf. Fa algunes setmanes que només es parla de Nayaf. La premsa ha abusat de l‘escala horitzontal, de l‘interlletrat. Estalvia energies i condensa les seues informacions al voltant d‘aquesta ciutat com si es tractara d‘un joc a tres bandes entre el govern titella iraquià, l‘aiatol·là Alí al-Sistani i “el clergue dissident”, Moqtada al-Sadr. És un Nayaf esquema, un Nayaf croquis, un Nayaf maqueta a escala d‘un Iraq fàcilment abarcable, contenible, informativament confortable. Còmode. Com si la resta del país no patira, com si la guerra, la invasió i l‘ocupació yanqui fora ja un conte que relata un avi al seu nét, com si els soldats nord-americans foren pur panorama.