Skip to main content
Societat

Censura a tort i a dret

Per Dijous, 8 juliol, 2010octubre 3rd, 2014Sense comentaris

Per vies diferents, m’arriben dos correus electrònics que m’informen dels grans esforços que el Molt Imputable no dedica a governar i sí a evitar —fins i tot personalment— que malparlen de la seua ben abillada persona. Després de llegir-los, pense que si tan desimboltament amenaça i censura la universitat i el clergat rebel, ha de ser incalculable la quantitat de telefonades diàries que fa –ell o els seus adlàters– a les redaccions de premsa valencianes. Simplement transcric a continuació part dels textos que informen de les dues últimes accions intimidatòries del Consell i del seu incondicional arquebisbat, i hi enllace les fonts. En rebre les informacions per vies diferents, m’ha xocat comprovar que, en les dues accions, pretenien “tapar” actes culturals i religiosos en els quals eren protagonistes les víctimes de la matança al metro de València, recentment recordades en el seu quart aniversari. Com si el Consell i el Mundial no les haguera “tapat” prou.

1. Intent de censura de l’obra teatral «Zero responsables»

«Ayer, los casi 50 participantes del espectáculo ZERO RESPONSABLES, antes del ensayo general, fueron reunidos e informados por parte del Vice Rector de Cultura de la Universidad de Valencia, que Francisco Camps en persona, repito, Francisco Camps, había llamado al Rector de la Universidad para que se suspendiese la representación del espectáculo y las consecuencias que tendrían los participantes si no se le hacía caso».
Llegir-ne més

2. Vet d’un sermó en memòria de les víctimes del metro, via arquebisbat

«Honori Pascual: Sólo lo interpreto de una forma: la Iglesia oficial y jerárquica quiere tener relaciones de buena amistad con el Consell, y cualquier cosa que moleste a esa voluntad es descalificada. Antes del sábado se había publicitado mi nombre como párroco elegido por las víctimas del metro para oficiar la eucaristía. Ellos no sabían qué iba a decir, pero sí eran conscientes de que aquello que podía decir rompía la neutralidad de la Iglesia. Pero es que la Iglesia no ha de ser neutral. Ha de estar de parte de las víctimas»
Llegir-ne més

Escoltar
«Caça de bruixes», d’Obrint Pas