Skip to main content
MetroMitjansSocietat

Els fets ?

Per Dissabte, 8 juliol, 2006març 7th, 2012One Comment

Els fets i la causa (o causes) de l‘accident. No és el mateix. El doble de velocitat no és la causa de l‘accident. És un fet de l‘accident. Conduir a doble velocitat de la permesa no explica per què es condueix a doble velocitat de la permesa. L‘excès de velocitat és un fet que la caixa negra evidencia, però no és una causa. Per tant, si ens atenem als fets, la versió oficial del govern de la Generalitat Valenciana no demostra absolutament res de res. Aporta un fet. I prou. Ni els absol ni els sentencia. Per tant, atenent als fets, la causa de l‘accident és estrictament condicional. I causa condicional podria ser: 1) La inconsciència, desmai, indisposició, anomalies del maquinista (causa NO DEMOSTRADA en l‘autòpsia); PERÒ TAMBÉ 2) Avaria o insuficiència d‘algun material de la línia (frens, vies, balisament etc, una causa, encara, tampoc demostrada); i també 3) Altres factors no determinats. Per tant, el santíssim descans de la versió oficial en la caixa negra és un descans temporal i absolutament virtual. Cert que la caixa negra delata uns fets, però NO EXPLICA LES CAUSES. Així doncs: per al qui solament veuen «carronya política» i una amenaça al seu partit en l‘exigència de responsabilitats i de justícia, tinguen clar que l‘ÚS DELS FETS COM A CAUSA SÍ QUE ÉS UN ACTE DE CARRONYA POLÍTICA.

Per un altre costat, seguint aquesta lògica que desmonta la versió oficial, els sindicats ja han declarat que no accepten l‘error humà com a explicació de l‘accident del metro. Mentrestant, feliços de poder gitar-se amb una caixa negra, els governants del PP van a la seua i ja han anunciat que s‘oposaran a la formació d‘una comissió d‘investigació a les Corts, a no ser que el PSOE s‘avingue a ser també investigat per les seues actuacions en el metro quan Lerma governava. No hauria de caure Pla en aquesta emboscada, però ell vorà quines són les opcions i quines són les reivindicacions i les expectatives d‘aquesta societat.

En qualsevol cas, era d‘esperar, l‘executiu valencià intenta convertir el seu accidental accident en una espècie de mundoilusión pontifical: una sumptuosa i cerimoniosa demostració de misericòrdia papal, una paelleta dominical i festiva que, per cert, Rambla acaba de cuinar execrablement edulcorant-lo amb una presumpta negligència dels sindicats. D‘ací deu venir la valenciana idea de coentor.

Per últim: la tenacitat amb què els sindicats estan treballant per a esclarir les causes de l‘accident. La debilitat del PSPV. La condemnable, inhumana, irresponsable, repugnant negativa del president de la Comunidad, Francisco Enrique Camps Ortiz, a donar explicacions a les Corts.

One Comment