Skip to main content
Societat

Lubasa, condemnada

Per Dimecres, 17 maig, 2006octubre 1st, 2009One Comment

És evident que no existeix cap eufòria mediàtica al voltant de la condemna a dos anys de presó de l‘empresari Luis Batalla. Aquesta sentència contra el milionari president de Lubasa (l‘omnipresent i totpoderosa immobiliària castellonenca) és la notícia que la periodista Maria Fabra, valenta, publica hui a El Pais-CV; una informació, però, que passarà sense pena ni glòria a la secretíssima —quan no invisible— història dels fraus fiscals.

Condenada por fraude fiscal una empresa constructora de Castellón. El presidente de Lubasa, Luis Batalla, ha sido condenado a dos años de prisión por un fraude fiscal continuado en las declaraciones del IVA y del impuesto de sociedades realizadas durante tres ejercicios fiscales. La cantidad defraudada en este tiempo asciende a 2,2 millones de euros que el grupo constructor e inmobiliario, uno de los más importantes de la Comunidad Valenciana, ya ha hecho efectivos. Lubasa tiene un plazo de 20 días para que su presidente eluda la pena de cárcel mediante el pago de la multa, que asciende al doble de lo defraudado, es decir a un total de 4,4 millones de euros. La sentencia es firme y sobre la que no cabe recurso.

Ni tan sols es duu al titular el nom de la constructora, no siga que el diari patisca una retallada de pàgines de publicitat de les seues promocions. «Levante de Castelló» i «Mediterraneo» han informat sense massa coetades i, en fi, al capdavall és com si ací no passara res. I passa. Si el grup immobiliari (per no parlar d‘empreses paral·leles i negocis perifèrics) ja té un benefici anual d‘uns 500 milions d‘euros, ja em diran vostès que són quatre milionets de res per al defraudador: llesquetes de pa. Xavalla. Em pregunte quants, dels 2000 treballadors de Lubasa, acabaran pagant la condemna.

One Comment