Skip to main content
Societat

Religió a l‘escola, qüestió econòmica

Per Dissabte, 12 novembre, 2005Sense comentaris

«La despesa pública en ensenyament en el curs 2002-03 era de 31.500 milions d‘euros, d‘aquesta despesa un 12 %, és a dir, uns 3.500 milions d‘euros estaven destinats a concerts i subvencions de l‘ensenyament privat. A aquesta inversió pública en concerts caldria afegir altres quantitats corresponents al pagament dels salaris dels aproximadament 30.000 professors de catolicisme (uns 1.000 milions d‘euros), així com ajudes en concepte de transport i menjadors escolars per als centres privats (uns altres 250 milions d‘euros). En total uns 4.750 milions d‘euros de despesa pública que reverteix en les empreses privades dedicades a l‘educació. Si a aquesta quantitat afegim bona part dels 8.000 milions d‘euros de despesa de les famílies en educació, ens trobem amb una xifra de negoci que gira al voltant del 12.000 milions d‘euros.»

Llegir + «Església Catòlica i Ensenyament Públic», de F. Colom