Skip to main content
Societat

La por en les cantoneres

Per Dissabte, 12 novembre, 2005Sense comentaris

La globalització de la por és un fet diari innegable. Cada Estat del món ha aportat el seu granet de por, les seues eines de dominació i vassallatge. Sense menysprear la seua influència, l‘església catòlica ha perdut gran part d‘aquell poder feudal de fabricar i provocar pànic. d‘això s‘encarreguen ara els guardians de la democràcia. l‘apocalipsi fa temps que cotitza a borsa i és ja un esdeveniment quotidià que es reprodueix industrialment, es multiplica planetàriament a través dels mitjans de comunicació del capitalisme, portaveus dels interessos dels grans propietaris i de les multinacionals, enderiades en acomplir, siga com siga, les seues estratègies de mercat. Els polítics no són més que la ferramenta amb què es legitima tot això… Frares d‘un monestir que obeeixen a un sol déu: el capital. Frares que treballen dia a dia el seu jardinet de terror, que ens alarmen, per exemple, de què els pollastres exterminadors acabaran amb gran part de l‘espècie humana. «La por en les cantoneres, / la sang rebentant els cànters.» (Vicent Andrés Estellés)