Skip to main content
PolíticaSocietat

Corea del Nord i Angola

Per Dilluns, 23 febrer, 2004Sense comentaris

Si totes les tropes espanyoles en Iraq (1.300 soldats, diuen) hagueren mort en combat, seria la notícia més important del dia. Però sembla que 3.000 víctimes en Corea del Nord no són tan importants com per a ser el principal titular de les portades. I és que no arriben ni tan sols als titulars d‘internacional les 5.000 famílies que han estat desallotjades en Angola durant els últims anys:

En els últims anys, milers de famílies que vivien en la capital d‘angola, Luanda, han estat expulsades de les seues cases. Si no s‘actua ara, hi poden haver més desallotjaments, no solament a Luanda sinó en tot el país.Durant la llarga guerra civil d‘angola, Luanda es va convertir en llar de centenars de milers de desplaçats interns. Moltes d‘aquestes famílies, a causa de la falta d‘habitatges, es van veure obligades a construir les seues pròpies cases en qualsevol parcel·la de terra disponible. No obstant això, la fi de la guerra ha conduït a un augment de la pressió sobre terrenys de primera qualitat per part d‘elits locals i empreses internacionals.

En els últims anys aquestes pressions han propiciat el desallotjament forçat dels seus habitatges de més de 5.000 famílies. Aquestos desallotjaments han estat violents en molts casos. A cap de les famílies se li ha ofert una indemnització; només a algunes se‘ls ha ofert un allotjament alternatiu. La majoria s‘han vist obligades a viure en tendes de campanya o en cases allunyades dels seus llocs de treball o escoles.

Cal posar fi a aquests desallotjaments forçosos.

l‘assemblea Nacional d‘angola es disposa a debatre una Constitució revisada. És imprescindible que el dret a no ser desallotjat per la força i el dret a un habitatge adequat es consagren en aquesta nova Constitució, i que s‘aproven lleis sobre la terra i altres disposicions legals pertinents per a protegir aquestos drets.

Llegir +