Skip to main content
MitjansPolítica

Àgora anit

Per Divendres, 23 gener, 2004Sense comentaris

Quina vergonya anit, quin espant, d‘escoltar les paraules d‘un membre de l’AVL (que no és un fabricant de motors de combustió, però, bé, tot arribarà) en el programa Àgora de TV3, dirigit per Ramon Rovira. Els illencs i els valencians que pensem que la ciència està per damunt de la política únicament acatarem les normes de l’Institut d‘estudis Catalans, la única autoritat lingüística garant de la unitat i correcció de la llengua. No existeix cap conflicte lingüístic; la normativa és claríssima des de fa molt de temps, com va explicar a la perfecció la única dona convidada al programa, i no m‘importa en absolut, per estandarització passiva o activa, transformar mirall en espill, o viceversa. No és una cosa essencial. Essencial és, ja no solament la normalització, sinó la normalitat. d‘altra banda, la insistència en la dialectalització de la llengua, per part del director de política lingüística de les Illes, no és més que un altre secessionisme més o menys encobeït amb un objectiu evidentment electoralista. Mentre el PP continue en el govern balear i valencià, el conflicte polític que fa de la llengua un arma continuarà. L’ AVL no va tenir mai legitimitat científica ni la tindrà.