Skip to main content

Alarmat, flipat, indignat, m’escriu des del Brasil un amic que em pregunta si la Generalitat Valenciana ha decidit, ara, destinar els pocs recursos que queden a apallissar xiquets i xiquetes: «No m’ho puc creure encara –diu–, estos del PP que llancen la poli a donar palos als xiquets d’institut no tenen puta idea d’on s’han clavat». Per raons que no vénen ara al cas, fa un parell de dies vaig haver d’anar a fer una denúncia a la comissaria de la Policia Nacional de Castelló i en van fer esperar algunes hores abans d’atendre’m. Vaig pensar que potser no tenien efectius perquè els havien enviat tots a acaçar adolescents per ordre de la delegada del gobierno, Paula Sánchez de León, i del jefe superior de Policía de la Comunidad Valenciana, Antonio Moreno, qui –potser ja ho sabeu– diu que és enemic nostre, dels que li paguem. I nosaltres que pensàvem que havíem fet les paus! Toma Transición! Encara que el meu amic té accés a Internet i pot informar-se, entenc que, des del Brasil, vulga saber de primera mà si això va de veres, si realment hi ha un ambient de veritable canvi i si aquesta brutalitat, aquesta violència explícita del govern valencià pot convertir-se en la foto finish de la dreta corrupta i apoltronada. Malauradament, no és la primera foto i dubte que siga l’última. El meu amic acaba així:

Ara que no m’agradaria ser policia. Amb quina cara hauran tornat a casa? Què li hauran dit a la dona? Carinyo, avuí m’han enviat a estomacar xavals que podien ser els meus fills, que protestaven perquè no tenen calefacció a l’escola i qualsevol dia els llevaran l’electricitat…

 

#primaveravalenciana