Skip to main content
PolíticaSocietat

De les corretjades a les bastonades

Per Dimecres, 7 abril, 2010novembre 16th, 2010One Comment

Gürtel al Cabanyal. Fúria. Aquest policia colèric que alça el bastó contra tothom és la prosopografia exacta del Partido Popular de la Comunidad Valenciana. El fotògraf Carles Francesc descriu alguna cosa més que la bastonada del policia arravatat. Que els veïns del Cabanyal, els polítics de l’oposició i la resta de manifestants hi aparegueren ahir agredits i arrossegats per la policia davant de les càmeres és un retrat precís i punyent de l’actual situació política i social al País Valencià. Davall de l’uniforme no hi ha un home: hi ha la violència i la por del Leviatan més depravat. Les garrotades de Rita i Camps no esborren la dièresi sobre la Ü: «Segons els documents que hi ha al sumari, el PP valencià va pagar 6,3 milions per actes electorals amb diner negre. També hi consten les factures d’Orange Market, l’empresa de la presumpta trama corrupta que organitzava esdeveniments i actes del PP valencià, segons els quals el partit es finançava i·legalment mitjançant cinc empreses contractistes de la Generalitat: Sedesa, Lubasa, Ortiz e Hijos, FACSA i PIAF. A més, el sumari confirma que Francisco Camps, la seva muller, els pares i els sogres, i els seus fills van rebre regals d’Álvaro Pérez i que els consellers Alejandro Font de Mora, Juan Cotino i l’ex-consellera de Turisme, Milagrosa Martínez, i l’ex-secretari general del PP valencià, Ricardo Costa, també en van rebre». Hi ha sumaris, hi ha proves i hi ha salms, un saltiri sollat de sardatxos, però la ingravidesa de la Justícia en aquesta terra és major que a la Lluna.

«Mireu el mar, immens per totes bandes; son incomptables els animals que s’hi belluguen, es dels més petits fins als més grossos; tot navegant el solquen els vaixells, i el Leviatan, que creares per jugar-hi.»
Salms 104:25,26

Escoltar
«Psalm», de John Coltrane

One Comment

  • Ignasi ha dit:

    El títol ho resumeix tan bé com la foto… Corretja i garrot. Primer ens furten i després ens peguen! Ens va el masoquisme als valencians? Salutacions.