Skip to main content
EconomiaSocietat

Que se’n vagen a l’Eyjafjallajökull!

Per Dilluns, 19 abril, 2010octubre 3rd, 20143 Comments

No ens podrem recuperar de la crisi per culpa del volcà Eyjafjallajökull. Caguendena… No m’ho invente. Ho explica El País perquè El País ho ha preguntat. A qui? A saberuts experts financers internacionals. I ha dut el titular a la portada web. Podríem recuperar-nos abans de la crisi si El País no ho haguera preguntat? Comence a pensar que sí. El cas és que els volcans islandesos no atenen a raons i entren en erupció quan els rota. Aquests saberuts uròlegs del capitalisme saben pixar per aspersió i canvien de boc expiatori com de corbata (i qui paga, mana), perquè fa ben poquet ens amollaven que l’allargament de penis de la crisi financera i econòmica era resultat exclusiu d’un rovellat mercat laboral. Aquesta tesi, és clar, la pagaven uns altres. No cal ser massa bajoca per a deixar-se dur fàcilment per l’alarmisme generat a conseqüència de l’apocalíptica paràlisi del transport aeri europeu, però servir-se d’un cordell de cànem per a lligar tot això al retard de la recuperació econòmica sembla obeir a una altra grandiloqüència típica dels subterfugis socioliberals. No és estrany, doncs, que Público també carregue de cànem. Hi ha, però, un altre cordell d’espart, més divertit i menys tibat, que podem trenar sense esforç: «Volíeu els nostres diners i ara teniu les nostres cendres». És el que pensen els islandesos (ash, not cash), que ara es peten de riure després de la implacable quarantena financera a la qual l’ha sotmès el capital europeu durant la crisi. Però ni Europa és l’au Fènix ni aquestes les cendres del seu renaixement.

Escoltar
«Ashes to ashes», de David Bowie

3 Comments

 • Rosabel ha dit:

  Jajaja! Sembla un titular de “El caso”, o millor encara, “La bola”, un diari dels còmics de Mortadel·lo i Filemó. Segur que no l’ha escrit Ibáñez, aquest titular?
  Quins collons!

 • rosa roig ha dit:

  Justa la fusta! En llegir-ho i sobretot en sentir-ho anit en les notícies, em movia entre l’estupefacció i la irritació, i per un moment em vaig sentir volcà!
  Som qui envaeix la terra i serem capaços de la seua destrucció per arribar 2 minuts abans a casa, o al treball. Si tant ens molesta viure a la terra, que fem que no ens n’anem?

 • josep ha dit:

  – …i tan grossos, Rosabel, que podrien tapar el cràter!

  – Rosa, després de l’empastre de pandèmia de la Grip-A, el món s’ha d’acabar d’alguna altra manera.