Skip to main content
Fam de fum

L’OVNI ZP

Per Divendres, 18 setembre, 2009octubre 24th, 20092 Comments

L’intermitent de Zapatero no és el d’un cotxe sinó el d’un OVNI. Viu en els núvols. Blanco escampà que la pujada d’impostos s’aplicaria a les rendes més altes. Salgado el desautoritzà i desmentí la reculada en l’impost de Patrimoni. Dies després, el Govern s’ha tret del barret un augment de l’IVA al 18% i també dels impostos indirectes, que pagarem tots, pobres o rics, és a dir, els pobres més que el rics, si atenem a l’absència de progressivitat. N’hi ha gent disposta a embolicar-se en l’estèril debat de si això és de dretes o d’esquerres. Cortina de fum. La política econòmica a Espanya sempre ha estat de dretes, no cal que ara s’esmusse tant la premsa socioliberal —i de dretes. Cadascú en traurà les seues conclusions, però els fets parlen, si algú els vol escoltar: per a un desempleat qualsevol, anar al mercat i trobar-se més cars els ous, l’arròs o les creïlles és un problema afegit. Per a un ric no. Per a un ric no és cap problema ni 1.000 euros més per un nou BMW. Comerciants i experts en tributació ja han augurat que l’augment de l’IVA frenarà el consum i l’estalvi i, a més, no s’acompliran les expectatives de recaptació, perquè el frau s’ha multiplicat a conseqüència de la crisi. Zapatero explica que cal més pressió fiscal per a poder garantir l’actual sistema de protecció social de l’Estat: el bé comú. Un subterfugi com un altre. No hi ha bé comú si el desempleat que ha de pagar més per l’arròs no troba treball, mentre el ric continua tributant a l’1% el capital de les seues Sicav. Els sindicats, mentrestant, continuen també en els núvols: encara s’estan pensant com “arrancar”. I ho volen fer amb un C-Max.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=A7F2X3rSSCU[/youtube]

2 Comments