Skip to main content
BlogsLiteraturaSocietat

Blogs, poesia, casaments, confeti, hot girls…

Per Dimecres, 24 juny, 2009juny 25th, 2009Sense comentaris

Sempre he volgut dedicar un apunt a les coses que alguns visitants busquen en aquest blog i ara tinc el pretext. Llegint el darrer i captivador escrit del Colom de la Sénia he recordat que també la lírica amorosa és el principal atractiu turístic de Salms. «Fiquin vostès la paraula “poemes d’amor” al títol d’un apunt i faran furor», explica Palumbus. I jo us dic que si hi afegiu el terme «casament», les visites s’hi multiplicaran. És poc mesurable si l’amor contractual, civilitzat, domèstic o electrodomèstic, pot arribar a tenir més audiència que l’entès per romàntic, però ambdós són esquers abellidors si es llancen al riu de textos de qualsevol blog. Esquers com, posem per cas, «hot girls», «enlarge your penis» o «lesbian sex». De fet, «poemes casament» són les paraules clau que, des de fa mesos, més entrades registren a les estadístiques de Salms des dels diferents motors de cerca. El culpable és un poema que vaig escriure per a la boda d’una cosina. I, efectivament, he comprovat que, en la cerca d’aquestes paraules al Google, l’entrada al poema en qüestió ocupa, a hores d’ara, el sisè lloc. No vull saber com ni quants casaments han estat amenitzats amb aquests versos que la meua cosina té emmarcats a sa casa, però no em molesta en absolut. Tampoc no se m’ocorreria demanar drets d’autor per la lectura emocionada que, després de tallar el pastís nupcial, podria fer el nuvi, la núvia o qualsevol sogra, acompanyats per una almivarada balada de Kenny G a càrrec de l’orquestra Maravillas. Ara bé, confessaré que sí em deprimeix una miqueta que —després de tants anys escrivint a Salms sobre temes molt diversos—, siga aquest post concretament l’ham on piquen tants peixos. Serà que l’amor tot ho pot…! Palumbus Columbus escriu: «Tenia ganes d’amagar-me, posar en circulació una sèrie d’etiquetes i noms, i poder comprovar, mitjançant les estadístiques, quanta gent (i quanta gent de la que jo conec) les busca per la xarxa. Quanta gent, realment, s’interessa pel que fem. Quanta gent busca “miquel bauçà”, o “blai bonet”, o “rené char” o “josep pedrals”. Els resultats de l’enquesta fan feredat. Per tant, me’ls guardo». Millor, millor no dir quanta gent busca «ingeborg bachman», «günter eich» o «andreu vidal». Em consola, però, veure-hi tan ben posicionades aquest mes les paraules clau “ungaretti i fiumi“, per bé que haig de reconèixer que aquest hit ha comptat amb la col·laboració de la secció de videopoemes del Blocs de Lletres i també la d’un bon poeta. Carpe diem.

Actualització
Disculpeu-me, resultaria poc elegant no enllaçar això: «Per dir sí».