Skip to main content
Fam de fum

El futbol, els diners, la pàtria…

Per Dimecres, 13 maig, 2009febrer 18th, 2010Sense comentaris

Diuen que TVE i TV3 tenen ordres de no mostrar aquesta nit les protestes independentistes de la final de la Copa del Rey, la sisena entre l’Athletic i el Barça. Sembla que, per a protestar, cal xiular i girar-se d’esquena quan sone el himno. No és gens original, però és fàcil d’entendre, de fer i de fer-se notar. Segurament, no són les úniques ordres: qui vulga podrà jugar a contar les senyeres, ikurrines i banderes palestines que a penes tacaran la pantalla. Cap novetat. Simbologies a banda, sempre m’acabe preguntant què collons fa un independentista celebrant una Copa del Rey, i en presència de Sus Majestades. No tinc dades, però passa això a cap altre estat prefederal del món? Imagine que això és el que ha de patir una persona quan és independentista i molt aficionada al futbol. Què voleu que us diga, en definitiva, a mi tot això del boicot em sembla bufar en caldo gelat, i no ho dic perquè m’esmusse l’exhibició dels símbols patris, en absolut, sinó per la despietada candidesa dels promotors. Càndida per als espanyols, despietada per als qui la dignitat té més colors que els d’una samarreta. Color negre finançament, posem per cas. Votoadeu, n’hi ha d’ell que, fins i tot, ha clamat que seria molt més efectiu que els dos equips s’hi negaren a jugar la final. Sí senyor, això és un esforç de realisme. El futbol, els diners, la pàtria… Visca el Barça i visca Catalunya lliure! No?

Escoltar
«Carta al rey Melchor», d’Albert Pla

Actualització dijous 14 de maig
Ja us ho vaig dir ahir abans del partit i no tinc de mestre a Rappel. Hi havia més ordres. TVE, en volta d’abaixar el so ambient, va desconnectar en el moment de la xiulada i, quin bunyol, van oferir el himno en diferit a la mitja part. Jo crec que no es fiaven ni dels seus propis càmeres. «Televisió Espanyola, que retransmetia el partit en directe, va oferir durant aquell minut escàs dues connexions en directe amb les ciutats dels dos equips», descriuen les agències de notícies. «Por un error humano», es disculpaven després. Efectivament, la censura és un error humà, que segons la Wiki castellana té, entre les causes, el sabotatge, però també, i crec que ací l’encertem, la ingesta de medicaments psicotròpics, ço és, substàncies per al tractament de transtorns del sistema nerviós central.