Skip to main content
MetroPolíticaSocietat

Ressaca d‘oli

Per Dimecres, 2 agost, 2006juliol 3rd, 2009Sense comentaris

Els supervivents polítics de la tragicomèdia s‘agafen vacances. La secta dels bronzejats, en alguna platja privada i gloriosa, a glops de mojito se‘n fot dels qui no els han pogut multar per excés de velocitat. El seus cotxes porten airbags. Corren més. Manen en la carretera. Però els morts encara van en metro: 43. Fatxenderia còsmica: després del Foro Mundial de las Famílias, a l‘aconsellat d‘infraestructures encara li ha sobrat procacitat per a anunciar el Foro Mundial de Seguridad Ferroviaria. Política. Aporte eslògan: «Valencia, fina i segura».Arròs a banda, la policia ha dit alguna cosa. Per fi. Intrèpida, malgrat la ressaca comissionària, la periodista Regina Laguna fa públic hui un informe-hipòtesi de la policia, que constata fets indiscutibles i explora conclusions discutibles, si bé molt diferents a les místiques oficials:

Según la policía científica, en el sistema de control automático de trenes Siemens ZSI-27 de la unidad siniestrada, del 20 de junio al 3 de julio de 2006 «se lee en repetidas ocasiones la actuación del frenado de urgencia por exceso de velocidad». La mayoría de las veces ello ocurre por «exceder de 9-10 kilómetros por hora la velocidad establecida», pero en otras ocasiones ello se produce «sin llegar a este límite». Por tanto, concluye el informe de la Dirección General de la Policía que «este frenado de urgencia ha actuado en ocasiones sin llegar a exceder la velocidad límite, por lo que podría cuestionar la precisión del sistema».El informe continúa explicando que «se podría descartar el desmayo del maquinista», ya que el mecanismo automático del tren, denominado «hombre muerto», no ha actuado según se desprende de los datos obtenidos de la Caja Registradora de Eventos Teloc 2200, también conocida como caja negra.

La comissió de no investigació té també, per tant, una caixa negra, que ens ha revelat no solament la indecència, ja coneguda, del partit que ens desgoverna, sinó també la impotència de l‘oposició en l‘aportació de proves, la inutilitat i ineficàcia dels polítics en l‘esclariment de les causes, en la depuració de responsabilitats, en la recuperació de la tranquilitat dels ciutadans i, menys encara, en la consolació de les víctimes. Els hi demanem massa? Ara solament cal esperar els resultats d‘una investigació judicial de la qual sabem ben poca cosa. Aquest informe de la policia col·loca el flexo directament sobre una presumpta fallada en el sistema de frenat, però, per la seua lògica igualment condicional («podria questionar la precisión…», com aquell «podria la balisa evitar…»), la comissió de no investigació també hauria descarrilat.

seguiment.gif