Skip to main content
MetroSocietat

Insensibles

Per Dimarts, 11 juliol, 2006juliol 29th, 2006Sense comentaris

Estic totalment convençut de què Garcia Anton vol presentar-se a president de RENFE. Ho dic pel mitin sobre inversions en ferrocarrils que, evidentment, li han escrit i que ara mateix està amollant a les Corts. Ni una mínima assumpció de responsabilitat. Ni una microcrítica. Res de res. Em pregunte què deuen estar pensant i sentint les famílies afectades mentre escolten —ara mateix a Radio 9— al seu conseller fer un llistat d‘inversions en seguretat per tal de llavar-se la cara i de no caure del càrrec. A Garcia Anton li haurien d‘asseure, a les Corts, als 42 cadàvers, als ferits, a les seues famílies i a tots els ciutadans commocionats per la tragèdia, a veure si encara així era capaç de conservar la desvergonya de parlar com si demà foren les eleccions. Les paraules hui del conseller a les Corts no són un accident. Són d‘una insensibilitat catastròfica.

l‘excés
l‘excés de «l‘excés de velocitat». l‘excés, l‘abús del conseller, que s‘ha fartat hui d‘esmentar aquest fet com a causa. La fal·làcia. Goebbels. Propaganda. El conseller a 80% en els revolts, el conseller sense balises, el conseller amb una única hipòtesi admissible: la inconsciència, el defalliment, el desmai del conductor. La inconsciència del conseller. La velocitat excessiva del conseller, al capdavall. Però la contrahipòtesi ha entrat en escena: els sindicats posaren ahir un sistema de fre a la versió oficial i apuntaren la possibilitat d‘una defecte tècnic en la màquina. Un extracte:

El Sindicato Ferroviario explicó que sólo unos días antes del mayor accidente de metro registrado en España, una máquina UTA 3734, de la misma serie que la unidad que descarriló, conducida por una maquinista, tuvo que ser retirada por fallos en el sistema de frenado eléctrico.
La unidad, que circulaba también por la fatídica línea 1 del metro de Valencia, pero en dirección a Llíria, a punto estuvo de rebasar un semáforo en rojo por un fallo en el sistema habitual de frenado eléctrico, lo que obligó a la maquinista a recurrir al de emergencia. El de sistema de emergencia obliga a reducir la velocidad, ya que frena el convoy por un sistema de fricción (…).
La línea 1 del metro de Valencia tiene un número de unidades tan ajustado que si quedan dos máquinas averiadas ya surgen problemas de servicio. Una situación que obliga a realizar las operaciones de mantenimiento con la máxima celeridad posible.