Skip to main content
MitjansPolítica

Fogueres, falles i gaiates

Per Dissabte, 11 març, 2006Sense comentaris

Jordi Pujol volia saber, l‘any 97, quin era el sentiment nacionalista dels valencians. Hui, salvant les distàncies, «Por qué no somos una nación?» s‘ho pregunta també l‘exdirector del diari castellonenc Mediterraneo (botat al carrer pel Grupo Zeta fa uns mesos i reciclat ara com a columnista d‘el PAIS-Comunidad Valenciana). l‘exdirector —que, per cert, té un blog enginyosament batejat «Mi columna»—, vol saber en castellano per què ell no té una nació i els catalans sí que en tenen, en un article embafòs sobre un presumpte auto-odi interprovincial, raó per la qual l‘exdirector creu que no pot tindre una nació. No li vaig a explicar jo ara per què alacantins, valencians i castellonencs no som una nació… Ni s‘ho mereix ni l‘interessa saber-ho. Les tres maries de la valenciana autonomia no seran mai una nació perquè, entre d‘altres raons, no ho han sigut mai. No així, interprovincialmente. De fet, amb les inversions rebudes per Alacant o Castelló, està clar que no som ni regió. La queixa de l‘exdirector, com a experimentat intoxicador, és pura comèdia. De fet, en l‘article s‘ho passa de puta mare elaborant una llisteta dels odis provincians, que segurament seran els que aquest periodista postmodern s‘encarregarà d‘alimentar des del nou diario digital que ens volen fer pagar als alacantins, als castellonencs i als valencians, però també als alcoians, als morellans, als torrentins i, en fi, a tota la comunitat de corredors i regants, probablement per això mateix, perquè les fogueres, les falles i les gaiates no són cap nació. Imaginava que la nova capçalera del diario de funcionarios seria Libertad Digital-Comunidad Valenciana… En fi… Divideix i venceràs.