Skip to main content
Recomanat

La presó de l‘aigua

Per Dissabte, 11 març, 2006abril 2nd, 2006Sense comentaris

poemari «La presó de l‘aigua», Premi Ibn Hazm de Poesia Ciutat de Xàtiva, l‘ultim dels poemaris de Josep Lluís Roig (Oliva, La Safor, 1967), serà presentat el proper dijous, 23 de març, a les 19’45 hores a la Casa del Llibre de València (passeig de Russafa, 11). Presentaran Aaron Franco i l‘autor. «Jo sóc la impura. / De carn i pedra feta, i ferida. / Revolta pura dels dits amb tristesa / d‘àncora perduda». En paraules furtades a l’Avui, «la veu poètica de Josep Lluís Roig s‘ha confirmat com una veu de la plenitud, de ferma celebració de la vida. Una celebració que comporta una tria molt clara d‘una poesia d‘accés immediat, que arribi als lectors des de la complicitat de les experiències contades i amb un estil aparentment planer que busca l‘objectivació sintètica de cada moment. Tanmateix, Roig juga una carta una mica més complexa, ja que la seva ascendència vinyoliana el condueix cap a un territori en què un apuntat escepticisme li és germà. Deutor del que ell anomena “elogi de la imperfecció”, accepta un món que no cedeix al canvi que suposa la poesia».