Skip to main content
Articles al Levante-EMV

Murdoch

Per Dissabte, 12 març, 2005agost 29th, 2005One Comment

«Rupert Murdoch s‘ha convertit en una terrible màquina d‘intoxicació mediàtica»

Per primera vegada des de fa 40 anys, Rupert Murdoch, el magnat propietari de la cadena Fox de televisió, està, en ingressos per publicitat, per darrere dels seus directes competidors, segons publicà recentment The Guardian. Les últimes notícies culpen d‘esta decadència a una deficient gestió en Internet (inversions fallides com la dels $300 milions en l‘eVentures, $700 milions perduts en el web mèdic Healtheon), que si la competència de Google, que si Yahoo, etc… És possible que tot això haja afectat el poder econòmic de Murdoch, però no explica per què, ara, els seus clients confien menys que mai en el poder publicitari d‘una cadena de televisió consumida pel 25% dels nordamericans.

Quina és la raó per la qual Murdoch perd mercat? En els 60 es va convertir en l‘empresari mediàtic més important d‘austràlia després d‘heretar del seu pare (com el Ciutadà Kane, és a dir, el Hearst que va fer que els Estats Units entraren en guerra contra Espanya) un diari local. Després, amb la compra del tabloide News of The World i la fundació de The Sun (líder mundial de la premsa groga), el seu poder es multiplicà. Ja amb la nacionalitat nord-americana, comprà el mític estudi 20 Century Fox i, avui, la seua empresa, la News Corp, arriba tots els continents i guanya desenes de bilions de dòlars a l‘any amb la televisió, el cable, les revistes, els periòdics, les editorials i el cinema.

La Fox News ha estat clau en la renovació del carísim contracte de lloguer de la Casa Blanca per als Bush. Rupert Murdoch s‘ha convertit en una terrible màquina d‘intoxicació mediàtica; a inicis de la invasió de l‘iraq per les tropes nord-americanes, va difondre les més grotesques mentides que provenien directament de la Casa Blanca i del clan Bush. Quan li pregunten pels seus projectes de futur, Murdoch sol contestar: “Conquerir el món”. Doncs, per a aconseguir-ho, haurà de vendre més publicitat.

One Comment