Skip to main content
Articles al Levante-EMV

Satèl·lits anti-immigrants

Per Dimarts, 16 maig, 2006maig 28th, 2006Sense comentaris

El govern d‘espanya ha decidit reforçar la vigil·lància de les costes amb un satèl·lit per a intentar frenar la immigració il·legal. Ho va anunciar De la Vega després de visitar Canàries, una comunitat que en pocs dies ha rebut milers d‘immigrants. Se sospita que una xarxa organitzada arrossega les embarcacions que ixen de la costa mauritana i les solta a prop de l‘arxipèlag. Segurament. Però el contraband d‘immigrants és un problema afegit, i no deixa de ser un error, un subterfugi de la moderna Europa, l‘obstinada insistència en el tràfic il·legal de persones humanes com si aquest fora l‘eix central del conflicte. Després dels esdeveniments tràgics de Ceuta i Melilla, que ja tenim oblidats, hem de reconèixer que els murs d‘Europa no han desaparegut; s‘han traslladat. Els murs de Berlín són ara les ones brutals de l‘Atlàntic i els fils d‘aram electrificats a les portes d‘europa, quan no la fam o les pistoles de la policia marroquina. La postura del govern de la UE, amb excepció de pocs diputats europeus, no serveix per a molt. O callen avergonyits o es renten les mans.

El ministre d‘afers Exteriors espanyol, Miguel Ángel Moratinos, ha tornat a demanar ajuda a la Comissió Europea. Considera que la situació s‘ha d‘encarar amb «responsabilitat compartida» i sensibilitzant els països d‘origen. Sembla que predica en el desert. Gran Bretanya, França i Bèlgica, després d‘exercir un colonialisme salvatge sobre els països d‘on fugen els actuals immigrants, s‘han desentès. Ara han posat un satèl·lit. Demà seran vaixells de guerra. Europa continua tractant la immigració com si fora un problema militar. A veure si al final ho acabarà sent…