Skip to main content
PolíticaSocietat

Marcapassos

Per Dimecres, 21 juliol, 2004febrer 8th, 2007Sense comentaris

No m‘agradaria estar en la pell d‘un malalt del cor a qui li han implantat un marcapassos amb defectes de fabricació. Haurien de prendre nota els buròcrates de la sanitat valenciana i estatal de què, per a ser atesos, hem sigut capaços de suportar, durant molts anys, llarguíssimes cues en les diferents dependències de la Seguretat Social. Els ciutadans hem demostrat ser, vertaderament, uns pacients molt pacients (per no dir idiotes, davant de la galopant precarització de l‘assistència mèdica pública). Però, per favor, que no obliguen ara a la gent amb problemes cardíacs a obrir-se el pit més d‘una volta per a instal·lar marcapassos defectuosos. Això no pot rebre altre nom que el de tortura, tortura inconscient potser, però tortura al capdavall (si no homicidi). Catorze aparells fabricats per la mateixa empresa, la valenciana NeuroCor, han provocat «incidents» en l‘índia i han hagut de ser extirpats dels seus portadors. Ara Sanitat ha manat revisar i substituir els marcapasos amb defecte de 58 valencians, i s‘han d‘afegir els de Madrid (37), Catalunya (47), Andalusia (12), Extremadura (45) i Castella-Lleó (2), encara en observació. NeuroCor, en canvi, continua hui negant les irregularitats en un comunicat… “Un compromiso con la vida”, diu el lema de NeuroCor, “Commitment to life”. Navegant per Internet he trobat un dels models pressumptament deficients. Per cert, sembla que el marcapassos de Fraga no és de Neurocor.