Skip to main content
Política

Inhumans

Per Dijous, 26 febrer, 2004abril 11th, 2006Sense comentaris

El Departament d‘estat dels EUA ha denunciat en el seu Informe Anual sobre Drets Humans que els maltractaments a les dones, el tràfic de prostitutes i les discriminacions salarials entre sexes continuen sent un problema en Espanya. En primer lloc em pregunte: i per què açò li importa ara i no abans al govern dels Estats Units? I segon: què fan els ianquis denunciant violacions de drets humans que es produeixen en uns altres estats del món quan, per posar un exemple, els propis EUA no han abolit encara la pena de mort? Per no parlar ja de Guantànamo! La hipocresia és més gran encara: en els EUA, les dones pateixen abusos físics cada 9 segons, i per si no m‘entenen, ho diré també en anglès: “A woman is physically abused every 9 seconds“.

Quan veig que els Estats Units fan aquesta mena d‘informes pels drets humans, no sé si riure o plorar. Imagine que, com que a Espanya hi ha dos terrorismes contundents, el d‘eTA i el domèstic, és possible que l‘imperi s‘estiga plantejant ara una ocupació de la piel de toro a l‘estil Bush: “si en la muntanya hi ha incendis, tallarem els arbres; així no hi haurà incendis”. No sap l‘imbècil, ni sembla que l‘interessa saber-ho, que quan més gran és el desert, més força té el foc. I el silenci.

Estan malalts, cada dia pitjor. I no ho saben.