Skip to main content
Fam de fum

Apotecaris, profetes i travestis

Per Divendres, 7 agost, 2009octubre 24th, 2009Sense comentaris

A l’agost és més fàcil tindre calor que por, però no rebem notícies fresques i sí desassossec. Vaig topetar ahir amb aquest titular de por: «Un milió i mig de valencians contraurà la grip A en dos anys». Marededeusinyor! I subtitula que instal·laran llits en escoles (barracons?) i poliesportius. Un titular terrorífic produït per una assalariada del Levante-EMV. L’amo del Tamiflú, Donald Rumsfeld, no l’hauria redactat millor. I avui m’hi he trobat amb aquest altre titular, també profètic, hereu de l’anterior, a l’edició castellonenca del periòdic: «Més de cent mil castellonencs contrauran la grip A durant els dos pròxims anys». És per falta de temetes? Per la pell massa fina dels nous becaris? Per les vacances dels gatekeepers i dels polítics? O és que cal competir amb El P. Mediterráneo pel titular més inquietant possible? D’aquesta infecció mundial n’he parlat a Salms els darrers mesos. Ni és el primer ni serà el darrer apocalipsi. La gent té fills com té por. I sembla que els amos de les multinacionals farmacèutiques i dels mitjans de comunicació han de vendre, com siga, els seus productes i/o deposicions. La fi justifica els mitjans. El mes d’agost sovint ens proporciona un resum de les manies mediàtiques de l’any, com ara aquest nova pandemització de l’espant, que no del virus. En volta de llegir una novel·la de Stephen King, aquest estiu podeu agafar la portada d’algun periòdic amb la plantilla retallada a colp d’ERO, vés a saber quin terror serà més excitant. Un milió i mig de valencians contraurà… Matrimoni? No, la porca grip. Els argentins han començat a vacunar-se contra la por. De fet, us recomane, per higiene, el vídeo següent.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=gKwk8Kq8QXA[/youtube]

Tant de dir que ve el llop, que si una nit de veritat ve… Aquesta és la clau, pense, el veritable perill. Si, després de l’aviària, un milió i mig de valencians finalment no contrau aquesta grip nova, tan publicitada com a mortal, aleshores a qui haurem de culpar? Al director del periòdic? A la trama Gürtel? Al jutge De la Rua? Al ministeri de Sanitat? I, si del contrari, és del tot certa la pandemització i la letalitat, com endevinarem que ara la cosa va de veres, si no hi ha cap diferència entre el llop depilat i el llop travesti? No ho podrem saber. Morirem i punt final, com les ovelletes. Beeeeee… Morirem inevitablement. Així que no val la pena preocupar-se’n. Serà el que serà. No cal perdre més temps i diners comprant vacunes i periòdics. No podem evitar el que encara no ha passat, i això és, al capdavall, el que fins ara ens han sabut vendre les multinacionals. A nosaltres i als governs. Oblidem apotecaris, profetes i travestis. Oblidem les infeccions de porcs i de por. Durant uns dies, si més no. Carpe diem.