Skip to main content
Fam de fum

Capitalisme carnisser, catequisme autoimmune

Per Dijous, 11 juny, 2009març 28th, 2012Sense comentaris

El capital decapita, aliena, desintegra el pensament, i el capitalista mutila. «I així, el bosc de braços que s’estenen i demanen treball és cada vegada més espès, al pas que els braços mateixos que ho formen són cada vegada més escanyolits» (Karl Marx). L’Europa dels milions de braços mutilats. Suma de mutilacions: amputació dels drets laborals, amputació del salari, amputació de les inspeccions de Treball, amputació dels drets humans, amputació de la dignitat humana i amputació de la salut dels consumidors de pa. Resultat de la suma, amb tots els decimals: amputació del braç. «Se le recomendó que ocultara que había sufrido un accidente laboral para no implicar a la empresa». L’amo no era forner, per tant, sinó carnisser, i del bracet capolat n’ha tret botifarres: «Toda la culpa fue suya»; «iba borracho»; «retiró el dispositivo de seguridad»; «seré yo quien tenga que cargar con todas las consecuencias»… El propietari de la panificadora antropòfaga ha estat denunciat, via penal, per Comissions Obreres: explotació esclavista, frau a Hisenda, denegació d’auxili… Colofó del xarcuter autoimmune: «Limpiaron la máquina y el lugar del accidente y tiraron la masa con los restos del brazo a un contenedor de basura porque era necesario seguir trabajando». Aquesta frase del carnisser, neta i lluent com l’acer de la pastadora, sintetitza l’arnat catequisme dels refonamentalistes del capitalisme: neteja massiva de llocs de treball, negació de l’accident mortal, massificació d’aturats i tots al fem… Perquè és necessari seguir treballant. Tema de tesi: «La mort del capitalisme per malaltia autoimmune».

Escoltar
«Piensa en mi», de Luz Casal

Actualització, dijous 11 de juny
Tots els mitjans han publicat el nom del manc: Franns Rilles. Però en sabem ben poc del delinqüent. Només alguns han publicat el nom del patró, Juan Rovira, però no en les primeres línies. I només un, Público, donava ahir el nom de l’empresa denunciada: Horno Rovira Safor S.L, constituïda l’any 1999, amb seu social a l’avinguda República Argentina, 77, de Gandia, i anteriorment a la plaça Escolano, 2, del polígon industrial Real de Gandia, on s’hi troba la panificadora, segons eInforma. Figura com administradora única Rosa María Rovira Mengual. Els germans Raúl Rovira i Javier Rovira porten el negoci amb el pare (?), que inclou un establiment de panaderia al carrer Sant Antoni, num. 6, de la localitat.