Skip to main content
Fam de fum

«Pucherazo histórico» (II)

Per Dimarts, 9 juny, 2009Sense comentaris

Confirmat. De tupinada n’hi ha, i molt més que indicis. Hi ha «proves». Així ho ha expressat Iniciativa Internacionalista en un comunicat en el qual parla de «pucherazo histórico». Només calia veure ahir la llista de denúncies, queixes i anomalies que els votants havien anat comunicant via Twiter. Pel que fa a les comarques valencianes, als 100 vots trascolats a la ciutat Castelló (i Nules, Manises, Gandia, Alacant…), que avançava ahir ací mateix, s’afegeixen ara noves reclamacions a Benicarló i també a Benicàssim, on hi ha 161 vots afectats. «Hi ha votants que ens han dit que, després d’haver depositat el vot, en ocasions amb tota la família, en l’acta o en les dades del MIR hi apareix la xifra de zero vots per a II», s’afirma al comunicat. La formació política ha qualificat de «més que sospitosos» els resultats obtinguts als Països Catalans, perquè molts ciutadans diuen haver votat II i després no hi han aparegut computats els seus vots a les actes. El comunicat explica que «el vot blanc i nul als Països Catalans és exagerat». I ho és? Hi apuntaré només un càlcul: gairebé el 20% dels vots en blanc de tot l’Estat (220.000) s’han registrat a Barcelona  (41.000), i en són molts més si comptabilitzem els Països Catalans. De fet, si sumem els vots en blanc del Principat (57.450), País Valencià (20.400) i les Illes (4.760), conformen més del 40% de vots en blanc de tot l’Estat. I això sense comptar Euskadi o Galícia, on també s’han registrat irregularitats.

Parlem aleshores d’un veritable desencant traduït en vots blancs, quan el desencant, a les nostres comarques, sovint es tradueix en meninfotisme i no anar a votar? O parlem de transvasament, d’emblanquinat de vots i d’un ús del desencant com a maquillatge de la presumpta tupinada? No sé si l’adjectiu adient és «exagerat», però sens dubte són xifres considerables i ben sospitables, i caldria investigar-ho (Rubalcaba no ho farà!) per saber si això respon a veritables accions de vot (!) o a una tupinada monumental. A Zentik, basant-se en les mitjanes i desviacions típiques en relació a comicis anteriors, han fet un primera aproximació matemàtica al possible frau i conclou: «Estos datos muestran claras anomalías estadisticas a las que falta encontrar la razón. Si los votos nulos pueden ser una anomalía natural choca que se situen en Castilla, Paisös Catalans y en una provincia limítrofe a Euskadi». I hi afegeix: «El dato más destacable de este análisis por lo tanto, son los votos blancos. Una anomalía que tiene mucha importancia: los votos nulos pueden ser analizados en la Junta Electoral. Pero los votos blancos son automáticamente destruidos después del recuento, y no pueden ser analizados a posteriori». Porte tot el sant matí telefonant a la Junta Electoral de Castelló per a poder confirmar les reclamacions o denúncies.

Actualització migdia:
Vilaweb ho acaba de penjar
El web català d’II també ho explica

Actualització nit:
I un altre comunicat: «Quan tinguem tota la informació estarem en condicions de valorar la possibilitat, que a hores d’ara no descartem, d’impugnar les eleccions europees en el conjunt de l’Estat Espanyol. En qualsevol cas tenim ja elements més que suficients per denunciar-les políticament».