Skip to main content
Fam de fum

Porcs!

Per Dimecres, 29 abril, 2009febrer 18th, 2010Sense comentaris

Per què el nou apocalipsi ha començat a Mèxic? No ho sé. Hi ha antecedents plausibles, indicis probables i sospites sospitoses, tot i que ja sé que em posaran l’etiqueta d’antiamericà… Redéu, ni que jo fóra americà! Mutació natural, doncs? Deixa’m dubtar-ho i dis-me conspiranoic. Després de les vaques boges, de la grip aviària i la influença porcina, em pregunte quina serà la propera pandèmia globalitzoide. La del conill? Corregiu-me si vaig errat, però, abans de l’esfondrament d’aquelles torres de Bush, les pandèmies eren tan mediàtiques com les d’ara? Que no existia l’OMS, abans? Porcs acadarnats, grip porcina, fa molt de temps que n’hi ha. De fet, tots els anys infecta persones, i no és la primera vegada que en mata. Durant molts dies s’ha parlat de manera inquietant d’«una estranya i desconeguda epidèmia», quan, en realitat, els metges ja coneixien bé aquests símptomes, típics de la influença porcina, si més no els metges especialitzats en malaties ocupacionals com ara la dels grangers, per bé que en aquesta ocasió es tracta d’una mutació de l’H1N1, barreja d’una soca aviària, dues porcines i una humana. Estrany, estrany és, en realitat, aquesta bulímia d’informació alarmista, aquesta indigesta addicció al greix del pernil per part dels mitjans de comunicació, que a diari ens ensenyen, com a xiquets de primària, flamants mapamundis amb els nous morts ben marcadets en roget, com si la veritable pandèmia fóra la por i l’estupidesa. I, segons com, potser tinguen raó. Els músics de la cançó següent ho tenen clar: «Se ha soltado una epidemia de jijos de la chingada».

Escoltar
«Epidemia», d’El Tri