Skip to main content
EconomiaMúsicaSocietat

Social Security III

Per Dimecres, 22 octubre, 2008febrer 18th, 2010Sense comentaris

Quina cara faran els 4.700 treballadors de la Seat i els 1.680 treballadors de la Nissan quan vegen que, mentre a ells els acomiaden, la multinacional que els acomiada rep, com els bancs, una injecció de liquiditat per part de l’Estat? Per part del seu Estat, aquell Leviathan que els havia de protegir. Ara ja ho tenim del tot clar: no vivim en un Estat plurinacional; vivim en un Estat multinacional. Però no ens desencaminem: diuen que aquestes injeccions són per «tornar a obrir l’aixeta dels crèdits i reactivar el consum» de cotxes. El consum de qui? No el reactivaria més evitar o, en el seu cas, minimitzar, el comiat dels treballadors? Segur que no? Recapitalitzar els capitalistes és l’única via de rescabalament? No és això un parany? És més: ara ja no es tracta només de fer préstecs a la banca més o menys estatal; ara l’Estat espanyol capitalitza les financeres de les multinacionals de l’automòbil, centralitzades en uns altres estats, amb els diners dels nostres impostos! Ara digueu-me que això no és una fuga de capitals blablabla perquè vivim en un món globalitzat i que blablabla eixos préstecs els tornaran blablabla… De veritat? Vinga va! I tinc la sensació que tothom calla, o bé parla fluixet, molt fluixet, d’aquestes coses. O, en fi, seré jo, un exaltat com qualsevol altre, que m’indigne amb la facilitat del qui no cobra cap jornal des de fa més de sis mesos. Bon dia.

Escoltar
La Polla Records

Nueva entrevista estoy en la lista buscando curro
tras una mesa, sentao y sonriente hay un membrillo
se siente fuerte y me trata como a un estúpido
abre la boca y con gran desprecio me dice
amigo, si quieres currar me tienes que pagar
parte del sueldo que vas a ganar me voy a aprovechar
me sobra gente para trabajar te voy a vacilar
así está el mundo qué quieres chaval, te tienes que agachar
como ya sabes hay mucha crisis
crisis fuerte, crisis dura, duradera crisis
fuerte crisis, dura crisis
me dice amigo, si quieres currar te voy a vacilar
de qué derechos me quieres hablar te tienes que agachar
me estoy quemando y me quemo tanto…
me estoy quemando y me quemo tanto…
nadie me ve y yo lo tiro al suelo y allí encogido
crisis… crisis, le doy al tipo su merecido
Crisis… crisis, Oh crisis, Oh si quieres currar.