Skip to main content
MetroMitjansSocietat

La velocitat i el conductor ?

Per Dimarts, 4 juliol, 2006juliol 29th, 2006Sense comentaris

La caixa negra, revisada pel Comité de Seguretat dels Ferrocarrils de la GVA, indica que, de sobte, el conductor posà la màquina a 80 km/h, és a dir, al doble de la permesa en el tram de l‘accident. La versió oficial parla d‘una possible «indisposició» o «inconsciència» del conductor, i ací és on comença la foscor. I la impunitat. El conductor és mort. No pot declarar. Si anava a una velocitat adequada, segons la caixa, per què accelerà en el revolt?

Esta vesprada, als seus webs, periòdics de tiratge estatal porten als titulars velocitat excessiva i factor humà (indisposició o bé inexperiència del conductor) com a causes de la tragèdia. Tot i això, fan refèrencia a la denúncia del S.I.F., el Sindicat Independent Ferroviari:

El representante de SF ha precisado sobre el maquinista que llevaba como conductor unos seis meses y que había recibido “toda la formación requerida”. También ha indicado que su relación laboral con FGV estaba establecida a través de una empresa externa mediante una adscripción temporal. Sin embargo, el secretario general del Sindicato Independiente Ferroviario (SIF), Jorge Álvarez, ha asegurado que el conductor no era maquinista, sino un agente de estación que había recibido clases prácticas durante 14 días, cuando el periodo habitual es de dos meses. El SIF considera que siniestro fue un “desgraciado accidente” motivado por una “manifiesta falta de inversión” de la Generalitat en el transporte público.