Skip to main content
AudiovisualsMitjansPolítica

La guerra de les galàxies a l‘iraq

Per Dissabte, 3 juny, 2006Sense comentaris

La guerra de les galàxies a l‘iraq és un nou reportatge de Maurizio Torrealta i Sigfrido Ranucci. El treball s‘origina amb l‘inquietant testimoniatge de Magued Al Ghezali, primer violí de l‘orquestra de Bagdad, que va presenciar durs combats de l‘exèrcit d‘eUA per la conquesta de l‘aeroport de Bagdad. Al Ghezali va veure que els cossos de les víctimes de la batalla presentaven dimensions reduïdes i va escoltar dir que s‘havien usat armes làser.

També el metge en cap de l‘hospital General d‘hilla, Saad al Falluji, conta un episodi relatiu a mutilacions horribles sofertes per passatgers d‘un autobús que va rebre l‘impacte d‘un arma misteriosa i silenciosa en un control nord-americà. El que li sorprèn al metge iraquià és que no s‘ha detectat la presència de projectils en els morts ni en els ferits. Els periodistes de Rai News 24 han demanat informació al Pentàgon sobre l‘ús letal d‘armes làser, els seus efectes i el seu ús en zones de guerra, però fins a avui no han rebut cap resposta. Partint precisament d‘aquests testimoniatges, el reportatge de Rai News 24 analitza l‘ús actual d‘una nou tipus d‘armament, destinat a marcar el pas històric de les armes cinètiques a les d‘energia.

s‘ha experimentat ja amb dispositius làser muntats sobre vehicles Humvee a Afganistan i l‘iraq, oficialment per a il·luminar mines i bombes ocultes. Així mateix, en la investigació, es descriu, en particular, un arma considerada no letal: el llamp del dolor. Les característiques d‘aquest instrument, que usa un llamp invisible i provoca un intensíssim dolor, però no la mort, preocupen a les organitzacions que actuen en defensa dels drets humans i veuen en aquesta nova arma el risc d‘un instrument de tortura gradual i legalitzada. Una alarma motivada també pel fet que els estudis dels efectes d‘aquestes armes en l‘organisme humà estan encara sota secret militar.

Via rebelion.org