Skip to main content
PolíticaPortada / General

Leonor

Per Dilluns, 31 octubre, 20053 Comments

Per si algú s‘ha despistat… El Compromís de Casp va portar a l‘elecció d‘un nou rei en la persona de Ferran d‘antequera, amb el qual es va introduir la dinastia castellana dels Trastàmara a la corona catalanoaragonesa. La dona de Ferran d‘antequera, és a dir, de Ferran I d‘aragó, era Leonor Urraca de Castilla.

3 Comments

 • Joan ha dit:

  Que per cert, el senyor Rei Ferran Dd‘antequera va morir a Igualada. Al carrer Nou justament.
  … Viatjà cap a Barcelona, i d‘aquí a Igualada on va arribar a les quatre de la tarda del 19 de març. L‘1 d‘abril morí a Igualada el rei Ferran envoltat de la seva esposa la reina Elionor d‘Alburquerque, les seves filles les infantes Maria i Elionor, i els seus fills Alfons i Pere.

 • Begonya ha dit:

  Per cert, josep, enhorabona pels teus salms. em sembla que ets un dels més antics en aquesta “catosfera” que en diuen alguns. Salutacions!

 • josep ha dit:

  Gràcies, Begonya. Enhorabona també a tu i als teus companys pel blog. Sort!