Skip to main content
Política

La reunió de Zaplana amb terroristes

Per Dimecres, 18 febrer, 2004juny 12th, 2006Sense comentaris

Després del revol mediàtic per la reunió del líder de ERC, Carod-Rovira, amb membres d‘eTA, ha aparegut la notícia que recorda que l‘actual Ministre de Treball, Eduardo Zaplana, es va reunir en el Palau de la Generalitat Valenciana amb la Taula de Diàleg de Colòmbia en l‘any 2000.

Entre els integrants d‘aquesta Taula es trobava el comandant de les Forces Armades Revolucionàries de Colòmbia (FARC), Raúl Reyes. Zaplana era aleshores el president de la Generalitat Valenciana i la trobada va anar a un alt nivell institucional. [Veure comunicat de la trobada].

En altre document de les FARC-EP [Gira per la pau] es parla d‘aquest viatge per distints països europeus.
En aquest moment, Colòmbia acabava d‘iniciar un procés de diàleg que finalment no va fructificar en un acord de pau. La tornada a les accions armades per part dels grups rebels i de l‘exèrcit colombià van modificar l‘estatus dels primers, i els EUA, la Unió Europea i el govern espanyol van procedir a incloure a les FARC-EP en la classificació d‘organitzacions considerades “terroristes”.
És lògic que internet guardi record d‘aquesta gira que la Taula de Diàleg va realitzar per diversos països. I és lògic que els governs col·laborin en les iniciatives en favor del diàleg arreu del món.

!!!!
Imatge de la reunió entre Zaplana i les FARC.

El que no té sentit és l‘esperit inquisidor i censurador dels nous “conversos”, els quals presumeixen ara de demòcrates i intenten retirar (i ho aconsegueixen) tota informació que pugue entelar la seua immaculada etiqueta. Encara que, paradoxalment, el que aconsegueixen és l‘efecte contrari.
Aznar va ser un dels iniciadors del procés de pau a Guatemala entre la guerrilla i el govern, va col·laborar amb el procés de pau a Colòmbia i va arribar fins i tot a asseure‘s en una taula amb membres d‘eTA i també amb els GRAPO. Encara que les circumstàncies que envolten a aquestes trobades és per a escriure una altra història.
I va deixar de fer-ho quan va veure que la seva victòria (electoral), la victòria de la dreta més rància, depenia més de la posició oposada. Amb l‘enemic no es parla, se li destrueix. Aquesta és la versió més bel·licista i intransigent que un govern pot adoptar en el camí de la solució d‘un conflicte violent.
I en aquesta posició es troba actualment el Partit Popular.

Desconnectat el web en el qual apareixia Zaplana amb un comadante de les FARC.

Fins fa uns dies la imatge de la trobada entre Eduardo Zaplana i la Taula de Diàleg colombiana (on, com hem dit, es trobava un membre de les FARC-EP) apareixia en una pàgina web colombiana. Aquesta pàgina va ser desconnectada després de sortir a la llum tota aquesta informació. A pesar d‘això, la web censurada és encara visible des de la historial del Google.

Font original del text | Ressó en la premsa | Censura del PP en Internet