Skip to main content
Articles al Levante-EMV

Fusters de versos

Per Dimarts, 25 juny, 2002abril 2nd, 2007Sense comentaris

Aquesta vesprada, a les 20.00 hores, es celebra al Teatre Rialto de València un acte d‘homenatge a Joan Fuster. Dinou poetes pujaran a l‘escenari amb l‘oportú i —més encara— el necessàri pretext que merescudament exigeix la commemoració dels 80 anys del naixement de l‘escriptor de Sueca i de les quatre dècades de vida d‘un dels seus llibres més emblemàtics, Nosaltres el valencians. Són 10, a més, els anys que ens falta l‘autor de l‘Ara o mai. Aquestes són les xifres. L‘emoció la posen: Gaspar Jaén, Lluís Alpera, Josep Lluís Roig, Ramon Guillem, Mª Josep Escrivà, Lluís Roda, Josep Piera, Isidre Martínez, Salvador Jàfer, Antoni Ferrer, Manuel Rodríguez Castelló, Jaume Pérez Muntaner, Marc Granell, Josep Ballester, Xulio Ricardo Trigo, Vicent Berenguer, Manuel Garcia Grau i Anna Montero (per ordre d‘aparició) seran els encarregats d‘oficiar aquesta magnífica cerimònia de versos organitzada per CC.OO., la Confederació Sindical de Comissions Obreres del País Valencià, que ha complementat la programació poètica amb peces musicals a càrrec del Conservatori de Música de València i fotografies de Fuster. «El poeta escriu», «Amor-desamor», «Record de guerra» i «La ciutat» són els quatre temes sota els quals aniran desfilant totes t, les veus. «Si us haguès d‘explicar amb plena comparança, / diria que és com si, de sobte, no esperant-ho, / us trobàsseu enduts al fons clement i simple / de l‘acte de l‘amor, quan un fruit us traspassa,/ i els ulls se us desentelen, i la llum sona a trossos…”. Aquestes paraules viuen en el poema titulat “La poesia”, obra del propi Joan Fuster. Que resten ja ací com a convit a l‘audició dels poemes que aquesta vesprada recitaran els citats dinou poetes valencians que, d‘alguna manera, també se senten, una mica, com uns «fusters» de versos.