Skip to main content
Fam de fum

El cadàver de Camps

Per Dijous, 12 novembre, 2009novembre 15th, 20092 Comments

El més sorprenent del sainet no ha estat la gravetat de l’acusació de segrest i assassinat (no és la més grossa que podria dir un amic de l’ànima de mafiosos), sinó la textura del vòmit, la facilitat evocativa, poc freqüent, amb què el Poc Honorable Màrtir ha decorat els escenaris del crim: la camioneta, de matinada, de bocaterrosa, i en la cuneta. No ha parlat, per exemple, de la possibilitat, més versemblant, de morir en una presó a mans d’uns altres presos, per linxament d’uns manifestants dissidents o bé, posats a ornamentar la defunció, assassinat a càrrec d’un franctirador a la plaça de la Verge el dia de l’Ofrena, que això sí que el faria ben màrtir i ben sant, si és el que pretenia. En canvi, s’ha referit a cunetes, eixos llocs on els antecessors ideològics de l’elegant maniquí van abocar milers de cadàvers. Despullats, això sí, sense trages. Només trobe una explicació a l’escopinada del mortal, a aquesta arravatada evocació de la seua mort en un escenari tan definit: ho portava al cap des de fa temps. Podem imaginar qui l’inspirà. Aquestes reaccions, sens dubte poc honorables, potser no li obriran les portes del manicomi, però tampoc li tancaran les de la presó.

2 Comments

  • Enric ha dit:

    Fins ara sabíem que que Camps era un mediocre, que era un corrupte, que era un trampós, que era un manipulador…ara hauríem de saber que és ben perillós.

  • Josep ha dit:

    Sí, Enric, aquesta és la novetat. El “curita ganaslocas” ha passat de veure-ho tot “bonito” a contar històries truculentes. Comença a caure-li la màscara? Potser.