Skip to main content
Fam de fum

Els tribunals “perden” les caixes del Gürtel

Per Dijous, 10 setembre, 2009setembre 28th, 2010Sense comentaris

És greu, molt greu. De sobte, han desaparegut les caixes documentals del cas Gürtel que afecten el govern valencià i la trama corrupta. Levante-EMV acaba de publicar-ne la informació amb aquest titular: «Las cajas del caso Gürtel que el TSJ de Madrid remitió al de Valencia están en paradero desconocido». El Tribunal Superior de Justícia de Madrid diu que les envià a València, i el TSJ de València diu que «aquí no están», segons el periòdic. Sembla que, durant l’agost, han fet neteja amb salfumant. Com als vàters. Diguem-ne que no són caixes extraviables amb facilitat, pel volum i, sobretot, pel contingut extremadament sensible. Qui pot creure que això és producte d’una distracció? Estic astorat, molt. Cal fer immediatament una investigació de les accions d’intendència del Tribunal Superior de Justícia de Madrid i del de València. Caldria. No obstant això, pense que, si les caixes finalment no apareixen, està clar que no la faran, o faran com que la fan, i després res. Res. I continuarà l’espoli i la dictadura. Lladres!

Actualització: les evanescències
Informacions fosques. Justícia opaca. Polítics tenebrosos. País fúnebre. Pròximament, el diari Levante haurà d’aportar noves dades sobre la desaparició de les caixes; si no ho fa, l’únic que desapareixerà és la seua credibilitat. Vull confiar que ho farà. Perquè una caixa, custodiada judicialment, no és una factura volàtil, no és un paperet qualsevol. Una caixa és una caixa, i cinc caixes són cinc caixes, i una desparició és un fet empíricament constatable, físicament visible o invisible, sobretot en uns arxius judicials, per més racons i cantons que hi haja. Sempre, és clar, que ens ho vulguen constatar. De moment, aquest matí, l’únic que hem sabut és el que un mitjà de comunicació ens ha volgut contar que li han contat, que les caixes han volat i no sap ningú on paren, però no n’ha citat les fonts. No ho dic per menystenir-lo: hi pot haver secret professional. No obstant això, curiosament, al llarg del matí, cap dels principals periòdics ibèrics s’han fet ressò de l’evanescència documental i, torbat, he arribat a comprovar si avui era el Dia dels Innocents. En canvi, aquesta vesprada (i açò em demostra que s’han acabat les vacances), el Dúo Dinámico, El Mundo i ABC, sí que han reproduït informacions d’agència sobre l’assumpte i han començat a jugar al gat i la rata: «Por otro lado, el TSJCV recordó que el magistrado instructor del TSJM envió a Valencia toda la documentación necesaria para la tramitación del procedimiento antes de presentar el auto de inhibición, y que con posterioridad a esta fecha no ha remitido ningún tipo de documento al tribunal valenciano, “por lo que nada se ha podido extraviar“, en referencia a lo publicado hoy en un medio de comunicación», és a dir, Levante, que també ha reproduït aquesta mateixa notícia d’Europa Press amb unes altres paraules. El joc del gat i la rata ja s’ha traslladat al ring polític: Alarte demana explicacions i Costa diu que no en sap res. Ja tenen rosegó per a dies. Però, mare, les caixes han desaparegut o no? Oblida-te’n, filla. Menja i calla.

Escoltar
«September», d’Earth, Wind & Fire