Skip to main content
Fam de fum

Els quatre pollastres del l’Apocalipsi

Per Dilluns, 5 maig, 2008febrer 11th, 2009Sense comentaris

El món s’acabà ja fa més de dos anys i nosaltres sense saber-ho. La grip aviària devastà tot el planeta i, ves per on, mentrestant, nosaltres ací, tan feliços, preocupats pel futur de la ninya de Rajoy. Després de la triquinosi porcina, de la febre aftosa, de l’encefalopatia espongiforme i de la mare que els va parir, donàvem per fet que els pollastres assassins exterminarien la humanitat tota. Més tard hem sabut que els quatre pollastres de l’Apocalipsi eren Bush, Rumsfeld, Cheney i Leese. Pero, sense món, quin sentit tindrien els quatre genets bíblics?

Desintegrats
Més que apocalíptics, desintegrats. Desintegrats per l’integrisme. Els problemes reals. Jordi Carbonell diu haver perdut la feina per culpa del (o gràcies al) bloc que escriu. Sembla que havia passat tot el procés de selecció, però en la recta final, quan ja es donava per contractat, l’empresa el va tombar sense cap altra explicació que la clàssica: “No da usted el perfil”. Preguntant a l’empresa de selecció, el bloguista ha descobert que el seu blog “tan catalá” n’és la causa. L’empresa té tot el dret a no contractar-lo i, evidentment, el bloguista també el té a malparlar-ne. Una empresa pot deixar de contractar un bloguista català com podria deixar de contractar, si no volguera fer-ho, una dona embarassada. Com és natural, unes altres serien les circumstàncies si es tractara d’un acomiadament.

Menys coneguts que la grip aviària són els presoners de consciència: l’any de presó que pateix el bloguista egipci Kareem Amer, condemnat pel delicte d’haver publicat a la xarxa material que criticava l’islam i el president Mubarak. Alumne de la universitat Al Azhar. I 23 anys només! La junta disciplinària d’aquesta universitat el declarà culpable de blasfemar contra l’islam. Dubte aque això sigue una universitat. Carbonell té la sort de no viure a Egipte, però també la desgràcia de treballar en una terra sinistra com la nostra on existeix encara l’integrisme atiat pels partits (sí, els dos) més votats a Espanya. Si fóra egípcia, aquesta empresa que ha prescindit dels seu servei (i del seu cervell), aleshores Carbonell també aniria a presó.