Skip to main content
LiteraturaPoesia de J. P.

Paciència

Per Dilluns, 28 abril, 20083 Comments

Per fi he rebut l’ISBN, més de sis setmanes (!) després d’haver-lo demanat. Sembla que, si és una editorial la que ho demana, no hi ha tant de retard, més que res perquè els segells editorials disposen —si no m’han enganyat— d’una llista seriada de dígits que agiliten l’assignació de números ISBN als nombrosos volums que trauen al mercat. Ara bé, si funciones a títol personal, ja pots florir-te esperant. De cap manera puc qualificar d’àgil aquesta agència del ministeri de Cultura. És lenta, poc accessible i, diria, tecnològicament primitiva —si no ets un editor, és clar, que sí té una opció telemàtica. Encara no han habilitat, per als ciutadans, cap opció per trametre l’ISBN via Internet. Cultura segle XXI. Tan car resultaria digitalitzar l’agència, amb els mínims de seguretat exigibles? Deixe-m’ho ací. Ja tinc el numeret i això vol dir que, en pocs dies, «Els estius», revisat, entrarà en màquines i, per fi, podré enviar-vos els 100 llibres numerats a tots els qui me l’heu demanat. Paciència.

3 Comments

 • Jacme ha dit:

  sí, no vas errat, els editors anem “ràpids” perquè se’ns assigna una sèrie de números, i els anem utilitzant sobre la marxa (després fem la sol·licitud de cada número, i els papers tarden el que tarden, eh?)
  Amb tot, si veus que has d’utilitzar-ne uns quants a l’any, sempre els pots demanar que et donen d’alta com a editor…

 • josep ha dit:

  Potser, més endavant, triaré l’opció que em recomanes. Ara per ara, després de l’espera, em fa molta mandra. Seria molt demanar que em feres arribar per correu electrònic quins són els procediments? Gràcies, Jacme.

 • Jacme ha dit:

  hola!

  he estat uns dies fora, i ara no tinc la documentació a mà. Quan la tinga te la faré arribar! salut!