Skip to main content
Portada / General

La caça del basc

Per Dimecres, 6 febrer, 2008Sense comentaris

Javier Sádaba en Gara, sobre la il·egalització d‘aNB i EHAK:

«Lo curioso, por tanto, no es que se actúe usando interesadamente la justicia, que es lo que se ha hecho siempre y en función de mantener el poder. Lo curioso es que pocas o ninguna voz (recientemente, nobleza obliga, se ha puesto en marcha un manifiesto de protesta) se alcen en el territorio español para denunciar con fuerza lo que está sucediendo; es decir, privar del derecho a voto a una parte nada despreciable de Euskal Herria».

Salms, que no és territori espanyol, està totalment d‘acord amb les paraules del filòsof. Per què aquest silenci? Per por, per desencant o per indiferència, diu Sádaba. A l‘extermini del vot de milers de persones, quin adjectiu li posaríeu? El PPSOE ha aplicat constantment la propaganda de Goebbels: una mentida repetida mil vegades es transforma en una veritat, i sembla que molts dels llamazares i adjacents han donat finalment per bo que el trinxament polític d‘eTA ha de passar necessàriament pel trinxament de tota l‘esquerra abertzale i, per tant, la inhabilitació de la democràcia en Euskadi. La caça del basc és un esport molt espanyol que sovint acaba ensangonat, i més quan vénen eleccions.