Skip to main content
HumorPolítica

Circus pygargus

Per Dilluns, 6 novembre, 2006maig 12th, 2009Sense comentaris

El gran capo de la Costa Nostra ataca de nou. L’ull de l‘huracà. El circ és cada dia més pudent. La fàbula domèstica castellonenca més moderna, la més marjalera i entranyable després del nostre benvolgut Tombatossals és, sens dubte ja, la historieta del voltoret tort contra l’esparveret cendròs, també anomenat Circus Pygargus, que és curiosament el nom científic d‘aquest ocellet especialment protegit que a les nostres comarques ja és molt més famós que els últims concursants de Gran Hermano. Montagu‘s Harrier, Busard cendré o Aguilucho Cenizo. Com que a Castelló tenim pardals ben exòtics, amb un ull fora de sèrie per a detectar delictes i amb una altura moral capaç de volar per damunt de tots els contribuents —per això necessiten aeroports—, hem tornat a presenciar un altre numeret de circ protagonitzat per l‘au més nostrada, el voltoret tort, del qual hem sabut ara que ordenà investigar i vigilar a la jutge, com si d‘un delinqüent es tractara, perquè li havia decretat la suspensió cautelar de les obres de construcció del presumpte aeroport castellonero de Vilanova d‘Alcolea, basant-se en proves documentals que alertaven de la necessitat de preservar l’hàbitat de l’esparveret cendrós. Circus Pygargus! Aquest reality de vora sèquia, cacic i provincià, mereixeria, si més no, una falla memorable a Burriana o a Benicarló, un ninot borni cremat com cal, o bé un sainet pirotècnic a la manera d‘escalante. Amb un final apocalíptic! Tots a la presó! Al capdavall, siga tot per a glòria de la sàtira autòctona!

fabra_i_esparver.jpg