Skip to main content
Recomanat

En guerra i de vacances

Per Dijous, 27 juliol, 2006octubre 6th, 2006Sense comentaris

«Per a entendre el que està passant [al Líban], front a les interpretacions del neocon Samuel Huntington, qui defén l‘explicació del xoc de civilitzacions, semblen tenir més trellat les tesis combinades de dos excel·lents escriptors: la del paquistanés Tariq Alí, qui parla del xoc de fonamentalismes, i la del libanés Amin Malouf, que apel·la als efectes de les identitats assasines. Lamentablement, els fonamentalismes i els polítics fonamentalistes han anat arribant al poder en diverses àrees del món i ara xoquen entre ells: això ocorre en els Estats Units del protestantisme ultrapurità, en el catolicisme integrista occidental, en l‘Islam shiíta i sumnita, en el judaisme, en algunes branques de l‘hinduisme o en els neopopulismes religiosos que s‘estenen per l‘est d‘Europa. Això, unit a la resposta reactiva de les identitats tancades en sí mateixes, genera comportaments sectaris, intolerants i enormement refractaris als conceptes de diàleg, comprensió i convivència.»

Gil Manuel Hernàndez i Martí – Llegir +