Skip to main content
Articles al Levante-EMV

De la bota al botelló

Per Dilluns, 13 març, 2006març 26th, 2006Sense comentaris

l‘autoritat, poc competent, ha decidit enguany que el Casal del Vi de les festes de la Magdalena de Castelló s‘esdevinga un botelló per a adolescents —que és com l‘ajuntament a voltes tracta a la ciutadania—, però no exactament en un d‘aquells botellons que ara està de moda convocar gràcies a missatges per mòbil o correu electrònic, sinó en un botelló oficialment programat amb el vist i plau de les autoritats festívoles: el Casal del Vi. Van a menys les diferències entre el botelló que els joves castellonencs (imitant altres ciutats d‘espanya) han convocat per al dia 24 a l‘esplanada de l‘auditori de Castelló i el botellons reglamentaris que es produiran al Casal del Vi. I dic que les diferències són mínimes perquè ja és oficial que, si no estàs en la barra, el vi del “mesón” serà servit en recipients de plàstic per a evitar, diuen, certs incidents.

Així que, entre beure‘t al Casal un bon Penedès per 20 euros en un poalet i beure‘t el mateix Penedès, però del supermercat, per 6 euros en un poalet a l‘esplanada de l‘auditori, la diferència és escandalosament econòmica. d‘ambient, de gent fent festa, no en faltarà. Per això, l‘any vinent, l‘ajuntament podria evitar-se muntar el seu Mesón del plàstico i directament enviar als mòbils dels castellonencs el missatge “Botelló diari al Parc de Ribalta, passa-ho!”. Seria també més popular; els pobres captaires, cada dia més a la capital de La Plana, podrien unir-se a la Festa Plena. Vítol!

Les casetes del vi, com la Romeria, és un dels actes més participatius. Si l‘ajuntament vol augmentar la seguretat, per a què collons paguem una Policia Local? Per cert, l‘organització comprarà 300.000 poalets de plàstic. Quin bon negoci per a l‘empresa adjudicatària, eh?