Skip to main content
Articles al Levante-EMV

«Puritos Reig»

Per Dimecres, 5 maig, 2004febrer 15th, 2007Sense comentaris

En una entrevista, el nou ministre d‘Interior, José Antonio Alonso, declarà fa un parell de dies que és important conéixer el contingut dels sermons que es fan en les mesquites de l‘Estat, una mesura a la qual s‘agefí poc després el titular d‘Exterior, Miguel Ángel Moratinos, comentant que s‘ha de “posar un cert ordre” en els centres islàmics. Textualment: “El control de tota activitat religiosa, siga del culte que siga”. Alonso anuncià també la possible creació d‘una llei per a controlar als imams de les mesquites més menudes. Perfecte.
I dic jo, de passada, que la llei podria també regular el control de les esglésies, catedrals i basíliques de l‘Estat, i vigilar els comportaments fonamentalistes de certs personatges del clero espanyol, com és el cas de Juan Antonio Reig Pla, bisbe de Segorbe Castelló, qui el passat diumenge, aprofitant la presència de nombrosos polítics de totes les tendències i, més encara, les càmeres públiques de Canal 9 en l‘acte d‘exaltació de la Mare de Deú del Lledó, amollà el seu particular puro nacionalcatòlic i, tot seguit, qualificà de “bàrbar” al nou govern socialista per excloure l‘obligatorietat de l‘assignatura de religió en la LOCE, una llei fabricada pel PP.
De tots els castellonencs són ben conegudes les ganes d‘aquest bisbe de fer-se notar, però això no tindria tanta importància si la comunitat religiosa que hauria de dirigir no fos tractada per ell com una secta dins del catoliscisme, posant en perill ja no solament la llibertat religiosa de qui professa (o no) una religió diferent, sino també (i ja se li han queixat més d‘una volta), la llibertat religiosa de la major part de creients tant o més catòlics que ell. Però, clar, els bisbes no són votats democràticament pels catòlics, perquè, si no, a Reig ja l‘haurien fet fora. Recorde ara la frase: “Us assegure que un de vosaltres em trairà”. Jesús demostrà una gran saviesa amb aquestes paraules.