Skip to main content
Articles al Levante-EMV

Terror ianki

Per Dimecres, 15 gener, 2003juliol 8th, 2006Sense comentaris

l‘acceleració de la propaganda internacional apunta a què la masacre començarà en els pròxims dies, dirigida per l‘exèrcit terrorista més gran del món, el d‘estats Units. Europa, per passiva, es fa còmplice i ens fan còmplices, per passius, d‘un altre crim contra la humanitat. Saddam Hussein faria qualsevol cosa per tal de defugir la guerra i Bush faria el mateix per defugir la pau. l‘historiador Noam Chomsky afirmava recentment: «Qui està encapçalant la guerra contra el terrorisme? Està dirigida per l‘únic Estat en el món que ha estat condemnat de terrorisme internacional per les autoritats més altes: el Tribunal Internacional i el Consell de Seguretat (encara que EUA vetà la ressolució), i l‘assamblea General de la ONU. Els qui inicien la guerra son els propis condemnats». No aixecarà pols dir ara que col.locar com a excusa unes pressumptes armes nuclears i químiques de Hussein voldria amagar el propòsit de controlar el petroli d‘iRAK, i poder marcar així l‘agenda de producció i preus dins l‘oPEP. Com? Fàcilment. Molt possiblement, si Bush acaba amb Saddam, intentarà introduir en Irak un govern titella al servei dels EUA, estratègia que ja s‘encarregà de dur a terme la pròpia CIA el segle passat en tota Amèrica Llatina. La qüestió de fons també té una vessant genètica, crec. La Guerra del Golfo s‘inicià a les ordres de Bush pare. Qui sap? Podria ser que a Bush li explotara el joguet que creu dur per bon camí. Un inspector de la ONU ha declarat que Corea del Nord es “més perillosa” que Irak en temes d‘armamament. Possiblement el govern dels EUA distraurà a l‘opinió pública i s‘inventarà unes altres excuses per tal d‘envair Irak.