Skip to main content
Política

Dejuanachaos

Per Divendres, 27 octubre, 2006Sense comentaris

En diran justícia, amb totes les majúscules, però això que els espanyols fan d‘un temps ençà amb una insistència abans poc freqüent, de fer-los passar a tots per eixa pedra de sotmetre‘ls a un judici tancats dins d‘una gàbia de vidre —tan enlluernadora i efectista en qualsevol pantalla de televisió— em recorda les escenes medievals d‘execució pública a la plaça del poble. La justícia dels espanyols podria fer igualment aquesta tasca de neteja sense tant d‘aldarull mediàtic. Però no els interessa: el PSOE necessita l‘aldarull, com el PP, i que sobretot l‘aldarull qualle al seu favor, almenys tant com el PP ho va necessitar en el seu moment. Llevat dels judicis d‘eTA, no he vist en molt de temps, a la tele, cap altre acusat de qualsevol altra cosa dins d‘aquesta gàbia de vidre. Probablement, és una de les maneres de fer veure al personal que, aquesta cosa que els espanyols en diuen estat de dret i democràtic, mínimament funciona, que va, que no se sap on va però va, que no s‘atura, mentre fan com si dialogaren amb aquells que probablement, si no els va bé, dispararan sense dubtar-ho.