Skip to main content
Articles al Levante-EMV

A parir

Per Diumenge, 29 gener, 2006febrer 5th, 2006Sense comentaris

Camps haurà de donar explicacions si comencen a donar-se casos d‘avort o defuncions per gestacions no ateses adequadament. l‘actual govern valencià del Partit Popular podria estar posant en perill la vida de les mares valencianes des del moment en què la política de Sanitat ha començat a propiciar que les embarassades hagen d‘anar a parir interprovincialment perquè en els hospitals falta una assistència suficient i competent per a l‘atenció d‘una cosa tan bàsica com són els parts. El cas és que la setmana passada, una ciutadana de la Plana de Castelló va haver d‘anar a parir a Sagunt perquè en cap dels hospitals castellonencs no existia ni una sola plaça lliure per a ser atesa i , finalment, va haver de ser traslladada —ambulància i sirena—, a Sagunt.

[CUT]Però és que esta violació de drets fonamentals, com és tenir garantida la més bàsica de les atencions sanitàries, no solament afecta a la salut de les mares i a la percepció de desemparament de les famílies valencianes; té, a més, algunes conseqüències que, probablement, els administradors del PP sí que han calculat, però unes altres que no. Sobretot en provoca una de molt greu, qui sap si volgudament: que el ciutadans afectats es replantegen tota la seua escala de valors envers els serveis públics, provocant la desconfiança en la Seguretat Social i buscant així que la classe mitjana es gaste els euros en sanitat privada. Però no han calculat, en canvi, el racisme que s‘està generant a causa de la seues negligències, perquè molta gent, quan va a parir, no pensa en Camps i la degradació de la Sanitat, sinó en la pobre rumana que «li ha furtat» la plaça, i que també té el dret humà a parir.[/CUT]